Free shipping for orders over RM200.00
Asam Pedas Ikan Berempah

Asam Pedas Berempah yang paling sedap dan mudah disediakan!

Easy and tasty Asam Pedas Berempah Recipe!


Asam Pedas Berempah
Bahan-bahan diperlukan (Hidangan utk 2 orang) :

  • 10 kpg chili kering

  • 1/2 bj bawang besar

  • 1/3 cwn air

  • 1/4 cwn minyak masak

  • 2 sb HEXA Rempah Sichuan Mala

  • 300-400ml air

  • 2 ekor ikan kerisi

  • Garam

  • Perasa

  • Gula

  • 50 ml air Asam Jawa

  • 5-6 pokok daun kesum

  • 8 btg kacang bendi

  • Jus limau nipis

HEXA British 4 in 1 Table Seasoning:

  • Black pepper


Cara-cara menyediakan:

  1. Panaskan minyak dalam kuali. Tuangkan chili kering dan bawang besar dan tumiskan.

  2. Tambahkan Rempah Sichuan Mala dan air. Tumiskan sehingga sedikit garing.

  3. Tuangkan air dan biarkan sehingga mendidih.

  4. Seterusnya, masukkan ikan kerisi, garam, perasa, gula, air asam jawa,black pepper daripada HEXA BRITISH 4 IN 1 TABLE SEASONING dan daun kesum.

  5. Kemudian, gaulkan bahan sehingga rata dan masak sampai mendidih.

  6. Masukkan kacang bendi dan masak sehingga lembut.

  7. Akhirnya, tambahkan sedikit jus limau nipis.

  8. Siap dan sedia dihidangkan!

For watching the video recipe, please click on the link below. Please help to grow the channel by LIKING & SHARING the video.

https://www.instagram.com/p/B8p-l1gFlrM/


Please support her page by following it.

https://www.instagram.com/thesisterscookingproject/


For Buying HEXA British 4in1 Table Seasoning and HEXA Rempah SiChuan Mala, Please click on the link below:

https://www.ebaza.com.my/hexa-4in1-british?search=4%20in%201

https://www.ebaza.com.my/4in1sets

https://www.ebaza.com.my/hexa-sichuan-mala-rempah-150g?search=sichuan
 

For Singaporean who like to buy HEXA Products with FREE shipping, Please click on the link below:

https://shopee.sg/spicemehexa.sg

 

 

最美味,最容易制备的亚参酸辣鱼食谱,酸辣的味道,与白米饭绝配!绝对让您吃了停不下口,白饭一碗添一碗。

亚参酸辣鱼

所需材料(2人份):

  • 10条干辣椒
  • 1/2 颗洋葱
  • 1/3杯水
  • ¼ 杯食用油
  • 2 大匙 HEXA 四川麻辣酱
  • 300-400毫升水
  • 2条鱼
  • 香精
  • 50毫升爪哇亚参水
  • 5-6片柑橘叶
  • 8 条秋葵
  • 青柠汁
  • 黑胡椒 (HEXA英国41调味料)

 

烹饪方式:

  1. 在锅中加热油。爆香干辣椒和洋葱。
  2. 加入四川辣味调味料和水。炒至微干。
  3. 倒水烧开。
  4. 接下来,加入鱼,盐,调味料,糖,爪哇亚参水,黑胡椒粉和柑橘叶。
  5. 然后,将配料混合直至均匀并煮沸。
  6. 加入秋葵并煮至软嫩。
  7. 最后,加一点青柠汁。
  8. 准备好上菜啦!

 

若有兴趣观看视频食谱,请单击下面的链接。请通过按赞和分享视频来帮助扩大频道:

https://www.instagram.com/p/B8p-l1gFlrM/
 

请关注她的页面:

https://www.instagram.com/thesisterscookingproject/
 

若有意要购买HEXA英国41调味料和HEXA 四川麻辣酱,请单击以下链接:

https://www.ebaza.com.my/hexa-4in1-british?search=4%20in%201

https://www.ebaza.com.my/4in1sets

https://www.ebaza.com.my/hexa-sichuan-mala-rempah-150g?search=sichuan
 

若想免邮购买HEXA产品的新加坡人,请单击以下链接

https://shopee.sg/spicemehexa.sg