Free shipping for orders over RM200.00
Chicken Popcorn with Curry Leaves

Indulge in the crispy goodness of Chicken Popcorn with Curry Leaves - a flavorful fusion of tender chicken bites, HEXA Beef Seasoning, and aromatic curry leaves, all fried to golden perfection. Try this delicious recipe now!
 

Chicken Popcorn with Curry Leaves

Bahan-bahan yang diperlukan:

  • Dada ayam, dipotong kecil-kecil
  • Minyak untuk menggoreng
  • HEXA Beef Seasoning
  • Daun kari segar
  • Tepung jagung
  • Tepung gandum
  • Garam (pilihan)
  • Lada hitam
  • Telur
  • Air
     

Cara-cara menyediakan:

  1. Perap Ayam: Dalam sebuah mangkuk, perap potongan ayam dengan 1 sudu besar HEXA Beef Seasoning. Biarkan selama 15-20 minit.
  2. Sediakan Tepung: Dalam mangkuk lain, campurkan tepung jagung, tepung gandum, sedikit garam, dan lada hitam.
  3. Campuran Telur: Dalam mangkuk berasingan, kocok telur dengan sedikit air.
  4. Lapisi Ayam: Celupkan ayam yang diperap ke dalam campuran telur, kemudian gulingkan dalam campuran tepung hingga dilapisi sepenuhnya.
  5. Goreng Ayam: Panaskan minyak dalam kuali dengan api sederhana. Setelah minyak panas, masukkan daun kari dan goreng seketika hingga harum. Kemudian, tambahkan potongan ayam yang telah dilapisi tepung dan goreng hingga keemasan dan rangup.
  6. Toskan: Angkat dan toskan ayam popcorn di atas kertas penyerap minyak.
  7. Hidang: Sajikan ayam popcorn panas dengan sos kegemaran anda. Selamat menikmati!
     

Untuk menonton video resipi, sila klik pautan di bawah. Bantu untuk mengembangkan saluran dengan MENYUKAI & BERKONGSI video tersebut.

https://www.instagram.com/p/C9Mtp1SSxGJ/
 

Sokong halaman dengan mengikutinya:

https://www.instagram.com/sheknows_kitchen/
 

Untuk membeli HEXA Beef Seasoning, sila klik pautan di bawah:

https://www.ebaza.com.my/seasoning-sets/hexa-halal-beef-seasoning-180gm
 

Untuk pembelian produk HEXA dengan penghantaran PERCUMA di Singapura, sila klik pautan di bawah:

https://shopee.sg/spicemehexa.sg
 

Sertai Telegram Hexa Food untuk lebih banyak resipi:

https://t.me/hexafoodcommunity

 

炸鸡米花加咖喱叶
 

所需食材:

  • 鸡胸肉,切丁
  • 炸油
  • HEXA牛肉调味料
  • 新鲜咖喱叶
  • 玉米淀粉
  • 面粉
  • 盐(可选)
  • 黑胡椒
  • 鸡蛋

  •  

制作方法:

  1. 腌制鸡肉: 在碗中,将鸡肉丁与1大勺HEXA牛肉调味料混合,腌制15-20分钟。
  2. 准备面粉: 在另一个碗中,混合玉米淀粉、面粉、少许盐和黑胡椒。
  3. 鸡蛋混合物: 在另一个碗中,将鸡蛋与少许水搅拌均匀。
  4. 裹粉: 将腌制好的鸡肉丁放入蛋液中,然后滚上面粉混合物,确保均匀裹上。
  5. 炸鸡: 在锅中用中火加热油。油热后,加入咖喱叶稍微炸香,然后加入裹粉的鸡肉丁,炸至金黄酥脆。
  6. 沥油: 捞出炸好的鸡米花,放在吸油纸上沥油。
  7. 上菜: 热腾腾的鸡米花可以搭配您喜欢的酱料享用。祝您用餐愉快!

 

观看视频食谱,请点击以下链接。请通过点赞和分享视频来支持频道的增长

https://www.instagram.com/p/C9Mtp1SSxGJ/
 

请通过关注以下链接来支持该页面:

https://www.instagram.com/sheknows_kitchen/
 

购买HEXA牛肉调味料,请点击以下链接:

https://www.ebaza.com.my/seasoning-sets/hexa-halal-beef-seasoning-180gm
 

对于喜欢购买HEXA产品并享有免费运输的新加坡顾客,请点击以下链接:

https://shopee.sg/spicemehexa.sg
 

加入HEXA食谱电报群以获取更多食谱:

https://t.me/hexafoodcommunity