Free shipping for orders over RM200.00
RM22.90
HEXA HALAL Breakfast Oat Mix (350gm X 3)
Price RM22.90
Product SKU product-1610700314805
Size (L x W x H) 17 cm x 7.5 cm x 27 cm
Availability In Stock
Quantity
Description

Product: HEXA BREAKFAST OAT MIX 350g

Description

Our breakfast oat mix is specifically designed for diabetic and to fit into our customers' busy and active lifestyles. Our oat mix is nutritious, convenient, and affordable, and also have an appealing flavor. It only takes 3 minutes to prepare. Saving time in the morning is precious!  Simply stir and enjoy that long, sustained energy that oatmeal is famous for. Eat it before you leave for work, on the way to work, or at your desk. You feel full longer because it digests slowly.

enlightenedNow, we are running a project on Kickstarter. You can find it from the link below.

http://kck.st/2v6SyN6

Description

  • Designed especially for diabetes.
  • Low in GI
  • Quick and easy to prepare, it takes less than 3 minutes.
  • It contains nutritious ingredients including oats, flaxseeds, sunflower seeds, pumpkin seeds, and chia seeds.
  • Oats contains a powerful fiber called beta-glucan which helps to reduce bad cholesterol level, blood sugar level, and improve insulin response.
  • Seeds are good sources of fiber, healthy fats, vitamins, minerals, and antioxidants that improve the digestive system, heart health, reduce the risk of inflammation and certain diseases.
  • Less in sweetener (sorbitol) which is only 1.5 % of total volume.
  • Sorbitol has much lower Gl than table sugar.

 

Suggested use

For diabetics, we recommend the following diet to enjoy our HEXA breakfast oats mix in a healthy manner.

  1. With Water
    Mix 7 tablespoon (50g) of HEXA Breakfast Oats Mix into 1 cup (180ml) of hot water. Stir thoroughly and wait for 1-2 mins. Ready to serve!
     
  2. With Milk
    Mix 7 tablespoon (50g) of HEXA Breakfast Oats Mix into 1 small cup (120ml) of milk. Stir thoroughly and wait for 1-2 mins. Ready to serve!
     
  3. With Low Fat Yoghurt
    Mix 7 tablespoon (50g) of HEXA Breakfast Oats Mix with 8 tablespoons of yogurt. Stir thoroughly and wait for 1-2 mins. Ready to serve!

    Ingredients
    Oats, desiccated coconuts, flaxseeds, sunflower seeds, pumpkin seeds, chia seeds, sorbitol, vanilla powder

 

Our new Singapore online store offers variety of seasoning mix and authentic Indian spices. Get the highest quality herbs, ground mix spices and all the amazing fusion of flavours in our Singapore spice blend online store. Purchase your favourite seasoning mix from one of the best Asian spice shops. Check out our Blog and YouTube channel and find variety of recipes using taco meat seasoning mix, burger seasoning, chicken fry seasoning, vegan seasoning premix to add flavour and aroma to the foods. Let’s pick up the best condiments from your kitchen spice rack and make a nice home-cooked meal together. Bon Appétit!

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
What's in the box

HEXA BREAKFAST OAT MIX (350G X 3)

Customer Reviews
Christal

Salted egg tu best sbb mcm2 blh buat, masak dengan pasta pun sedap! buat CNY Snack pun boleh.
Happy CNY!!

26 January 2023
Wati

Salted egg memang best! Sedap masak sotong masak salted egg. wink

25 January 2023
Bunga

Saya lebih suka buat minuman sebagai pengganti gula, sbb tak manis macam gula biasa tu.

25 January 2023
Fatin

Erymaze ok dan sgt best

21 December 2022
Lalisa

Erymaze. Memang berbaloi kalau beli. Rasa manis yg sedap, mmg serupa rasa gula biasa tp lebih berkhasiat. Packaging pun senang diguna.

21 December 2022
Kenzo

I suka sgt produk Erymaze ni, sbb blh mkn dessert tanpa rasa bersalah wink

20 December 2022
Daisy

4in1 salad & drinks memang berbaloi kalau beli. Sebab kalau nak buat salad atau bancuh air dlm kuantiti yg sikit, senang nak guna. Nak bawak kemana mana pun senang.
Sumac powder. Sedap, masam masam manis. Bancuh dlm teh o panas pun refreshing je rasa..

8 December 2022
Erina

 4in1 salad tu akk suka sgt. Dalam 1 botol mcm2 ada
Sumac mmg akk dah amal lama sejak covid, Alhamdulillah mmg serasi

1 December 2022
Khadijah

Yg korea mmg daebakkk....

7 November 2022
Azira

Korean 4in1: lengkap dengan semua seasoning utk light use macam untuk buat perapan or utk stir fry cuma seaweed tu  saya prefer kurang garam or takde langsung sebab garam boleh tambah asing for those yg kena diet sodium otherwise all perfect

3 November 2022
Zanariah

Wslm, dh cuba n sgt berbaloi2.. dgn adanya set ni akk n family dpt rasa mknn Jepun n Korea yg pelbagai.. 
Selama ni tak pernah terlintas pun nk masak menu diaorg
Hexa mmg memudahkn kerja akk, dpt la akk explore mknn negara luar

31 October 2022
Hayat

Korean 4 in 1 series
Rempah seafood jjampong & bbq best, tak perlu masukkan terlalu banyak pun dah rasa. Korean chili rasa pedas & kick. Korean seaweed pun ada rasa seaweed sebenar..satu set ni je dah boleh buat mcm2 K-food..terbaekkk

28 October 2022
Aurel

Miso memang rasa original, mudah nak guna & simpan sbb bukan paste. Togarashi cantik sangat warna dia, multipurpose spice, tabur atas apa pun sedap. Japanese curry sangat2 terbaik & sangat best & of course sedap. Sansho pepper, ada effect mcm pudina, boleh tambah heat & freshness pd food

27 October 2022
Marlia

Kami dh cuba & sgt berbaloi2.. dgn adanya set ni akk n family dpt rasa mknn Jepun n Korea yg pelbagai.. 
Selama ni tak pernah terlintas pun nk masak menu diaorg
Hexa mmg memudahkn kerja akk, dpt la akk explore mknn negara luar

20 October 2022
Syahira

Japanese 4in1 yang ni memang rare dan semua akak rasa satu persatu, memang rasa yg sangat sedap dan perisa yang baru utk akak. heart

19 October 2022
Haliza

Ternyata rempah beriani arab mmg sedap,
mudah dan x lama pun nak siapkn menu lunch.
Next nak masak lagi utk lauk lain pulak

5 October 2022
Haziq

super snack best, better than the previous edition.
Kekacang rapuh, tak keras.
Bila start makan memang non-stop..

4 October 2022
Ayra

Sichuan mala memang super pedas, tapi flavour dia sedap.
Still continue makan walaupon pedas..

4 October 2022
Ieza

Sichuan mala sauce tu bg akk rasa dia sedap tp pedas sgt

27 September 2022
Qistina

Super snack mmg tiptop.. winkyes

23 September 2022