Free shipping for orders over RM200.00
RM22.90
HEXA HALAL Indonesia Cassia Cinnamon Powder (170gm) + HEXA HALAL Cinnamon Stick (100gm)
Price RM22.90
Product SKU Product-30062020
Brand Hexa Food
Reward Points 23
Availability In Stock
Quantity
Description

What you get:
1. HEXA Indonesia Cassia Cinnamon Powder 170g
2. HEXA Indonesia Cassia Cinnamon Stick 100g

 

Product: HEXA Indonesia Cassia Cinnamon Powder 170g


Description

Indonesia is home to the world's largest cassia cinnamon grown in Korintjie, Sumatra Island. Korintjie landscape, climate and soil condition allows this province to grow high quality Cassia Cinnamon. Cinnamon is known as ‘Kayu Manis’ in Malay and ‘肉桂’ in Chinese is divided into two which are Cassia and Ceylon Cinnamon. Cassia Cinnamon is the most popular cinnamon due to its relatively cheaper production costs and can be found commonly in all supermarkets.

Comparing with Ceylon Cinnamon, Cassia Cinnamon tends to be a dark brown-red color with thicker sticks and a rougher texture with higher sugar content. However, Cassia Cinnamonis considered as lower quality than Ceylon Cinnamon. Cassia Cinnamon has long been used in cooking and in traditional Chinese medicine. Roughly 95% of its oil is cinnamaldehyde, which gives cassia a very strong and spicy flavor.

While Cinnamon powder is more convenient, using whole Cinnamon sticks tends to give a fresher taste. Cinnamon sticks have higher levels of the oils that make Cinnamon so compelling. And sometimes, like in rice or cinnamon stick tea you just can't use powder. It would be messy. 


Description

  • -100% natural ingredients.
  • One of the world's most popular spices.
  • Helps in lowering blood sugar levels, reduce the risk of heart disease & acts as an anti-inflammatory, and full with anti-- oxidant.
  • HACCP certified
  • Halal Certified 
     

 

Product: HEXA Indonesia Cassia Cinnamon Stick 100g

Description

Indonesia is home to the world's largest cassia cinnamon grown in Korintjie, Sumatra Island. Korintjie landscape, climate and soil condition allows this province to grow high quality Cassia Cinnamon. Cinnamon is known as ‘Kayu Manis’ in Malay and ‘肉桂’ in Chinese is divided into two which are Cassia and Ceylon Cinnamon. Cassia Cinnamon is the most popular cinnamon due to its relatively cheaper production costs and can be found commonly in all supermarkets.

Comparing with Ceylon Cinnamon, Cassia Cinnamon tends to be a dark brown-red color with thicker sticks and a rougher texture with higher sugar content. However, Cassia Cinnamonis considered as lower quality than Ceylon Cinnamon. Cassia Cinnamon has long been used in cooking and in traditional Chinese medicine. Roughly 95% of its oil is cinnamaldehyde, which gives cassia a very strong and spicy flavor.

While Cinnamon powder is more convenient, using whole Cinnamon sticks tends to give a fresher taste. Cinnamon sticks have higher levels of the oils that make Cinnamon so compelling. And sometimes, like in rice or cinnamon stick tea you just can't use powder. It would be messy. 


Description

  • 100% natural ingredients.
  • One of the world's most popular spices.
  • Helps in lowering blood sugar levels, reduce the risk of heart disease & acts as an anti-inflammatory, and full with anti-oxidant.
  • HACCP certified
  • Halal Certified 


Good food leads to a good mood.

We're here to fill your life with an exotic taste which you may not find easily anywhere else. Cook the kind of food that everyone remembers. Brimming with flavour and life, easy to cook. It can only be found in Ebaza.


Suggested Use

Add a little hint of it to dishes that you’ll like to have some sweet yet woody aroma. One good example is it’s commonly blend with sugar on dessert and bread (Cinnamon Sugar)


Culinary Uses:

  • Spicy meat dishes
  • Curries
  • Pastry spice
  • Sweet dishes


Ingredients
Cassia Cinnamon Sticks

 

Our new Singapore online store offers variety of seasoning mix and authentic Indian spices. Get the highest quality herbs, ground mix spices and all the amazing fusion of flavours in our Singapore spice blend online store. Purchase your favourite seasoning mix from one of the best Asian spice shops. Check out our Blog and YouTube channel and find variety of recipes using taco meat seasoning mix, burger seasoning, chicken fry seasoning, vegan seasoning premix to add flavour and aroma to the foods. Let’s pick up the best condiments from your kitchen spice rack and make a nice home-cooked meal together. Bon Appétit!

 

For checking HEXA Indonesia Cassia Cinnamon Powder & Stick recipe , please click on the link below:  

https://www.ebaza.com.my/cinnamon-soy-latte-%E8%82%89%E6%A1%82%E8%B1%86%E5%A5%B6%E6%8B%BF%E9%93%81

https://www.ebaza.com.my/mini-donut-%E8%BF%B7%E4%BD%A0%E7%94%9C%E7%94%9C%E5%9C%88

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
Tags: cinnamon
Customer Reviews
Qistina

Super snack mmg tiptop.. winkyes

23 September 2022
Dennis

Sichuan mala tu sedapp sgt.. pedas tapi sedap.. walaupon berpeluh-peluh makan, berhingus semua.. tp still continue mkn jgk.. ahhhaa.. sebab sedap..

23 September 2022
Shaa

Sichuan Mala sedap. Mmg dah cukup rasa pedas, masin, manis dan masam. Boleh buat macam2 dari 1 pack sos. Steamboat, ramen, goreng2 atau rebus rebus. Cubalah!

21 September 2022
Kak Pah

Super Snack.  Sedap, dah complete dalam 1 botol. Boleh buat ngunyah2 sambil tgk movie, boleh buat milkshake, dessert atau dalam masakan harian. Mmg memudahkan kerja dan menyihatkan.

21 September 2022
Manja

Sedap sangat!
Semua ok.bagi saya senang je nk masak
Kena pula masak guna airfryer, proses masak tu lagi cepat.
Dalam 25 minit je.

21 September 2022
Thesisters

Korean Fried Chicken Air Fryer vs Deep Fry..bagi saya AF version is best. Tepung dia lebih sedap, salutan pada ayam lagi cantik & lagi senang nak masak

13 September 2022
Wan

ayam korean ni sama mcm yg dulu, saya campur kedua2 sos tu baru tak pedas sgt angel

12 September 2022
Melor

Saya dah rasa dua2 version...
1) utk set air fryer tu sy mmg suka sgt2 sbbny tk perlu guna minyak yg bnyk tp texture ayam ttp rangup mcm goreng biasa.utk sos plk sy lebih suka sos spicy gochujang.

2)utk set korea original yg sblm ni bg sy ok semua perfect sbb masa tu sy campurkn kedua-dua sos

9 September 2022
Azah Zara

Air fryer edition tiptopp.. sedapp giler.. both sauce cukup rasa.. 5⭐
Hanya memerlukan 20-30min utk masak for both side (utk chicken wing)
Yang penting tetap garing!

8 September 2022
liza

Set Korean fried chicken hexa #101 ni woww sgt.. dgn rasa yg sedap n senang nk sediakan. Nk prepare pun semudah ABC, org ckp anak2 pun blh buat. Dapur pun sentiasa berkilat, walaupun dpt makan yg sedap2 .Akk bg 10/10! Kanan tu spicy gochujang sauce, kiri soy garlic sauce (gambar). Dua2 mantap

7 September 2022
Nurul

Saya suka sangat Serbuk Peri-Peri ni.
Haritu saya buat Baked Potato, rasa dia so yummy..!

26 August 2022
Marina

Serbuk bawang ni sedap dan sesuai untuk bahan perapan, sesuai juga utk masakan bergoreng seperti Nasi Goreng dan Mee Goreng.
Make sure lepas guna, simpan dalam bekas atau botol yang kedap udara. wink

15 August 2022
Marina

Peri-Peri Seasoning Hexa sesuai utk buat bahan perapan macam ayam.
Juga sesuai untuk makanan yang digoreng seperti Nasi Goreng dan Mee Goreng.

15 August 2022
Aimi

Peri-peri ni sedap, saya suka dia ada slight pedas sikit, tak terlampau pedas.

4 August 2022
Amy

Peri-peri is the best! yes

28 July 2022
Liza

Peri-peri, Garlic Powder dan Onion Powder ni set yang sangat complete!

Semua Produk hexa memang WAJIB ada di setiap rumah sebab memudahkan kerja dan sedap!

28 July 2022
Zara

Sedap.. cukup rasa..

Tak perlu letak garam pun sebenarnya...

sesuai untuk marinated, especially yg nk berdiet.

Lumur lumur, Grill atau Bakar pun boleh wink

28 July 2022
Daus

Apa yg sy suka dengan Rempah Peri-Peri:

  • Cukup dengan rasa masam dan pedas
  • Boleh digunakan untuk flavoring kentang goreng atau sos istimewa.
28 July 2022
Wani

bagi sy korea chili flakes tu ok warna pn merah cantik elok sbb ada sesetengah chili flakes warna tak cantik dia mcm gelap tak merah.utk rasa plk bg saya ngam dgn selera saya sbb dia tk de la pedas giler .pedas dia just nice utk saya & keluarga..terbaik 

1 July 2022
Kakakfaa

Korean Chili Flakes Hexa sedap, tak pedas sangat dan dari cili yang berkualiti. Tak seperti chili flakes biasa, kadang bau kurang menyenangkan dan flakes nya agak kasar. Bukan saja boleh guna untuk masakan Korea. Boleh juga guna untuk masakan harian biasa. Jangan lupa cuba ye guys! 

30 June 2022