Hadiah Istimewa Hari Ibu HEXA Caviar
Free shipping for orders over RM200.00
RM400.00
HEXA CAVIAR SIBERIA STURGEON 30g
Price RM400.00
Product SKU product-15062019
Brand Hexa Food
Availability In Stock
Quantity
Description
Highlight

Will be shipped within 14 working days!!!

 

Produk: HEXA CAVIAR SIBERIA STURGEON 30g

 

Penerangan

  • Hadiah terbaik untuk orang tersayang. Berikan mereka pengalaman berharga seperti yang lain!
  • TRUE STURGEON roe, tidak mengandungi pengawet.
  • Warna hitam/kelabu dan sedikit hitam/coklat.
  • Mentega dan Garam Laut.
  • Halus.
  • Penghantaran akan dilakukan di bawah jagaan yang telah dikhaskan dengan suhu yang telah ditetapkan.
  • Penghantaran secara PERCUMA.
  • Produk ini mesti disimpan di tempat yang dingin.
  • Produk ini adalah OEM untuk Hexa Food Sdn Bhd.
  • Produk Malaysia.

 

Caviar adalah telur ikan yang disaring untuk menghilangkan tisu lemak dan saraf dicampurkan dengan garam tanpa iodized. Ini adalah kaedah pemeliharaan dan pengawetan yang masih digunakan sehingga hari ini. Caviar dianggap sebagai makanan istimewa dan biasanya dijadikan sebagai hiasan dalam makanan atau spread.

 

Caviar ataupun dikenali sebagai Black Gold adalah salah satu dari makanan yang termahal di dunia. Harganya boleh mencecah sehingga USD 35K Per Kilo.

 

Pada kurun ke-19, Caviar bukanlah sesuatu yang popular. Ia terlalu banyak sehingga diberi secara percuma. Di Europe pada waktu itu Caviar diberi makan kepada haiwan ternakan ataupun dibiarkan di buang di laut.

 

Caviar sangat sukar untuk dijumpai sekarang, untuk dapatkan yang asli ia haruslah telur dari baka sturgeon. Terdapat 27 spesies di Amerika utara , Europe dan Asia. Namun kerana terlalu banyak tangkapan dan kemusnahan habitat, IUCN (International Union for Conservation of Nature) meletakkan 18 dari spesies diletakkan dalam RED List spesies terancam menjadikan sturgeon haiwan paling kritikal terancam berbanding spesies lain.

 

Pada kurun ke-20, kesukaran untuk mendapatkan ikan dan telurnya secara tidak langsung telah menaikkan nilai pasarannya, seekor ikan mengambil masa 8 hingga 20 tahun untuk matang bergantung kepada spesies ikan tersebut.

 

Majoriti caviar datang dari ladang sturgeon. Pada tahun 2004 hanya ada dua ladang sturgeon di dunia tetapi kini terdapat lebih dari 2000 ladang sturgeon.

 

Caviar secara traditional dihasilkan dari tempat seperti Russia atau Iran tetapi semenjak beberapa tahun lepas, beberapa dari caviar terbaik di dunia datang dari China. China kini telah menjadi pengeluar 60% dari pasaran dunia dan menjadikan China pengeluar terbesar di dunia.

 

Cara makan gaya French:

  • cara untuk makan Caviar gaya French adalah dengan meletakkan di bahagian belakang tapak tangan kerana suhu tangan akan panaskan Caviar secara perlahan.
  • Jangan gunakan sudu besi kerana ia akan merosakkan rasa Caviar. Kebiasaannya dimakan menggunakan sudu dari bahan semula jadi seperti kayu, tulang ataupun sudu yang dibuat dari kulit cengkerang Mutiara.
  • Pertama sekali Caviar harus dimakan terus secara kosong tanpa tambahan bahan lain
  • Caviar haruslah dimakan sewaktu ia sejuk supaya rasa kekal segar.
  • Untuk pertama kali makan Caviar jangan kunyah tetapi tolak Caviar ke lelangit mulut menggunakan lidah supaya ianya pecah dengan lembut.

 

Bahan-bahan

Sturgeon roe Siberia

 

Cara Penyimpanan

Produk ini sangat sensitif. Oleh itu, ianya mesti disejukkan apabila diterima. Caviar di dalam tin yang tidak dibuka boleh bertahan sehingga 2 bulan jika suhu dikekalkan pada 2ºC. Digalakkan diambil dalam tempoh 3 hari selepas membuka tin.

Kami mengesyorkan anda menyemak saluran Hexa Food YouTube "https://www.youtube.com/user/HexaFood" atau halaman Instagram "https://www.instagram.com/hexafood/" untuk video resipi mudah.

 

Welcome to HEXA Online Herbs & Spices Shop!

Here you are able to find most of our products and purchase through this easy channel.

No more hassle of visiting supermarkets only to find that the herbs and spices that you need is outta stock =(

With access to all of these ingredients, you are now equipped with what any other chefs have. Use our ingredients, whip up a fantastic dish, make everyone awe, and we will be proud.

 

Wanna know more about our company?

You can visit us at www.hexafood.com or here's a short story

Our company was established in 1997. From a humble setup of manual types of machinery, today fully automated grinding and packaging types of machinery are used to meet our growing business demands.

 

It is our goal to make "Krisanya" & "HEXA" household brands that define Quality, Affordability, and Taste.

We manufacture a wide range of products such as Spices, Seasonings, Marinates, Herbs, Flour & Curry Powder. Our current sales channels include the Retail (hypermarket, supermarket, mini market, etc), Food Service and Online too. Any question regarding our products, you can email us at hexafood@hexafood.com

That's it!

 

For checking the Caviar Siberian Sturgeon recipe click on the link below:

https://www.ebaza.com.my/egg-with-caviar-recipe

 

 

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
What's in the box

1) HEXA Caviar Siberia 30g
*Satu tin 30g Caviar dibungkus dalam kotak Thermo Insulated pada Gel Ice pack dan dihantar melalui perkhidmatan kurier profesional.​*

Customer Reviews
Zara

Sy buat roti spinach ngn mushroom fillings

12 August 2020
Zara

Sy buat roti spinach ngn mushroom fillings

12 August 2020
Azilawati

Smlm buat smoothie mcm sirap bandung, yaAmpunnn so sedap.. bole feeling x????...red beet powder tp rasa mcm sirap bandung. siyes mmg sedap!

12 August 2020
Hafiidz

Jus Epal Red Beet in the houseee...

12 August 2020
hamdan

senang bila ada packaging besar. thanks. penghantaran laju yes

11 August 2020
raziah mohd

saya beli satu ctn senang. share dgn adik beradik.

6 August 2020
Gabrielle Lim

Got myself some herbs here. Pretty good packaging and fast delivery too. Satisfied

5 August 2020
Linda Zainal

Dah lama cari bende ni, senang nk buat air diet nanti laugh 

5 August 2020
salima sahad

lemon pepper ni sedap sgt marinate dgn seafood. first time beli yg pack kecik je cheeky then beli yg 1kg terus simpan stock wink kami sekeluarga peminat lemon pepper ni, terbaikk sangat

5 August 2020
sharifah zalikha

beli utk hari raya. taste good.yes harga pun berbaloi

 

5 August 2020
shazlieana iqlima

fish skin sangat sedap dah crispy. boleh repeat order lepas ni. HEXA terbaikkkkkkkk

5 August 2020
zetty

fish skin ni sedap sgt kalau nak dibandingkan dgn brand lain . Yg penting tak berbau hanyir sgt, so far sgt sedap. very recommended . 

5 August 2020
dayang

Super power combo set! i love this 2 combination products

14 July 2020
lisa

Guna Kimchi Hexa buat Kimchi Korea. yum yum yummm...

23 June 2020
nisha

very good quality !!! very spicy .will repeat again.

23 June 2020
gina

Perfect set! i like it! heart

17 June 2020
Fir

Saya ade belikan untuk mak cik di kampung, mereka suka sangat sampai masak telur goreng pun letak rempah Sup Tulang Premix ni wink Good Job Hexa Team!!

13 June 2020
jiha

Sedapnye buat kudap2 sambil tengok TV bersama anak2...

12 June 2020
suziana

Set kegemaran saya ni! Terima kasih hexa kerana perkenalkan produk ni pada saya, semoga maju jayaaaa....

12 June 2020
Zainab

First time cuba produk baru hexa nih! Family saya sangat sukakan Sate, lepas ni tiap hari bolehla saya buat sendiri di rumah heart

4 June 2020