HEXA Salted Egg Fish and Squid Cutlet Recipe
Free shipping for orders over RM200.00
HEXA Salted Egg Fish and Squid Cutlet Recipe

Cara cepat dan enak untuk memasak kutlet ikan dan sotong telur masin.

Cara simple untuk memasak cutlet.

Simple way to cook salted egg fish and squid cutlet.

Easy and delicious salted eff fish and squid recipe.

CUTLET IKAN TELUR MASIN (SALTED EGG FISH CUTLET)

 

Bahan - bahan diperlukan:

Sotong katak potong bite size / ikan pari dipitong dalam bentuk kiub

Perap dengan lada sulah, sedikit garam dan tepung jagung selama 5 minit

3 sb tepung jagung

6 pelepah daun kari (ambil daun je)

4 sb serbuk salted egg yolk @hexafood

1 cawan susu full krim

1 sk gula

1/2 sk garam (optional)

 

Cara menyediakan:

1. Salut sotong yang telah diperap dengan tepung jagung.

2. Panaskan minyak dalam kuali gorengkan sotong sehingga garing.

3. Kemudian, masukkan minyak dalam kuali lain dan panaskan

4. Masukkan daun kari ke dalam kuali dan tumiskan

5. Masukkan serbuk salted egg yolk @hexafood dan susu. Gaul rata

6. Kemudian, masukkan gula dan garam. Gaul rata

7. Biarkan sedikit pekat kemudian tutup api.

8. Masukkan sotong yang telah digoreng dan salutkan sotong dengan sos salted egg yolk.

9. Sedia untuk dihidang

Note: Bahan-bahan dan cara untu menyediakan adalah sama seperti yang berikut untuk memasak kutlet ikan.

 

For watching the video recipe, please click on the link below. Please help to grow the channel by LIKING & SHARING the video.

https://www.instagram.com/p/B2k_2OQFIDG/

Please support her page by following it.

https://www.instagram.com/aimifoodgram/

For Buying HEXA Salted Egg Premix Powder, Please click on the link below:

https://www.ebaza.com.my/hexa-salted-egg-sauce-powder-premix-140g