Free shipping for orders over RM200.00
RM48.00
BREW & BREAD Driver Dark Roast Whole Bean/Powder 250gm
Price RM48.00
Product SKU product-01062020
Availability In Stock
Quantity
Description

Product Details

*options to grind to 2 sizes: a. Espresso

 b. Drip

This is the type of coffee blend that DRIVES our day. The components of this blend are selected for their deep sweetness and good body.

 

Country                      : Guatemala+ Indonesia + India

Region                       : Huehuetenango + Sumatra + Chickmagaluru
Varietals                    : Bourbon + Rasuna + S795
Acidity                        : Low
Body                          : Heavy

Tasting Experience :  Classical 

                                  Comforting 

                                   Bold
 

 

BREW & BREAD COFFEE is a quality-focused boutique roaster dedicated to serving specialty grade coffees. We pride ourselves for offering a myriad of exceptionally high-quality coffee featuring small lot origins from the cult favourite Latin America to Africa and Asia. KokThong being the lead of the brand is constantly travelling to different producing regions sourcing for unconventional and high-quality greens. With a vast array of accreditations in our team and stellar track record of more than 9years in the industry, we are very certain in applying artisanal skills on all our produce especially in roasting, the fortress headed by Jian (TISCA - Asia Award-Winning Roaster). We believe that coffee should be more than just a quality beverage, it is also a portrait of one’s lifestyle. Our core mission is to unite the very best of craftsmanship and lifestyle, especially for those with an acquired taste.

 

Our new Singapore online store offers variety of seasoning mix and authentic Indian spices. Get the highest quality herbs, ground mix spices and all the amazing fusion of flavours in our Singapore spice blend online store. Purchase your favourite seasoning mix from one of the best Asian spice shops. Check out our Blog and YouTube channel and find variety of recipes using taco meat seasoning mix, burger seasoning, chicken fry seasoning, vegan seasoning premix to add flavour and aroma to the foods. Let’s pick up the best condiments from your kitchen spice rack and make a nice home-cooked meal together. Bon Appétit!

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
What's in the box

DRIVER DARK ROAST WHOLE BEAN/POWDER 250g

Customer Reviews
Cindy

Fitplus Breakfast Oat Mix pulak memang fevret akak sebab dah lengkap dengan oat, nuts, buah kering n susu. Sedappp

8 May 2024
Salsabila

Ceylon cinnamon sticks tu memang lain dr kayu manis biasa. Wangi dan lebih nipis. Baunya tak terlalu kuat, manis manis je.

7 May 2024
Ariani

Small package tu best 
Sebab boleh masuk dlm handbag
Senang bawak g mana2 
Beli air without sugar blh add on snd 
Lebih sihat lebih mudah

6 May 2024
Leez

Kita suka la breakfast oatmix tu. Mudah buat pancake guna oatmix tu sebab semua ada dlm tu. Cepat kenyang dan sihat. Hope hexa blh keluarkan oatmix flour premix pula

6 May 2024
Sharipah

Rempah Nasi Daging ni sedap, tak payah banyak bahan dah. Tumis bawang putih dengan merah dah cukup.
Lepas ni menu Nasi Daging masuk dalam list menu untuk Hari Raya Korban.
Tambah pulak dengan air asam dan ulam.
Tak berhenti makan.
Kalau diet memang best menu ni. Lengkap dah.

30 April 2024
Nadhirah

Rempah Nasi Arab Beriani tu mmg sedap. Secukup rasa. Xperlu tambah rempah lain dah. Nak buat Nasi Beriani boleh, Nak buat Nasi Arab pun boleh.

24 April 2024
Qira

Rempah Nasi Daging terbaekk..

23 April 2024
Trisha

Erymaze glass jar ni best boleh dibawa ke mana-mana. Kalau pergi kedai nak minum, order air tak payah minta gula. Sebab saya bawa sendiri pemanis Erymaze.

23 April 2024
Edayu

Terima kasih Hexa, kita dah PRO masak Nasi Arab, Beriani, & Mandi wink

5 April 2024
Ayang

Suka rasa dia mcm milk tea taiwan 
Lebih sedap mix dgn pearl or cincau

14 March 2024
Diena

Sy suka gila la gula ni
Sbb berlemak letak dlm air mahupun masakan

Hope hexa buat yg pek besar pula lepas ni

14 March 2024
Wani

Muz thai tea tu pun sedap giler bg akak terasa tea orignal thai tu..

8 March 2024
Imran

Kudapan yg sihat dan sedap, sesuai utk anak2 yg kurang suka mkn sayuran

5 March 2024
Danny

Sdp rasa gula kelapa ni, blh letak dlm dessert atau lauk pauk.. rasa lemak manis tu mmg terbaik

4 March 2024
Harini

MUZ Thai Tea sedap. Rasa pure thai tea & vanilla. Wangi & kurang manis

1 March 2024
Azim

rasa light teh susu yg sedap, tak terlalu berlemak.. rasa tak muak

29 February 2024
Mala

Alhamdulillah akak suka sangat2 rasa ayam dr chicken seasoning ni.. cukup semua rasa klu goreng sayur akak cuma letak ni je tak payah campur perisa lain2 dah.. terbaik.. masak sup pun sedap yes

28 February 2024
Ayu

Beef paling sesuai dengan kitaorang, sebab beef tu ada rasa curry dan lebih pedas sedikit. Rasanya beef seasoning tu apa2 protein pun sesuai untuk perapan. Lagi sedaplah.

14 February 2024
Aida

sedap, kenyal. Makan sejuk sejuk, nikmat. Kurang manis tapi sedap.

13 February 2024
Daria

sedap. Terasa bahan bahan perapan dia. Membangkit kan rasa umami ayam dlm masakan wink

13 February 2024