Free shipping for orders over RM200.00
Soft & Chewy Oat Cookies

Elevate your meals with these soft and chewy oat cookies! Made with @hexafood's Fitplus Breakfast Oat Mix and a dash of HEXA Cinnamon Powder, these cookies offer the perfect balance of sweetness and texture, making them an irresistible treat for any occasion.
 

Resipi Soft & Chewy Oat Cookies

Bahan-bahan:

  • 1 cawan mentega
  • 1 cawan gula perang
  • 1 sudu besar gula castor
  • 2 biji telur
  • 1 + 1/2 cawan tepung gandum
  • 1 sudu kecil baking soda
  • 1 sudu kecil Serbuk Kayu Manis HEXA
  • 1/2 sudu kecil garam
  • 1 paket (300g) HEXA Fitplus Breakfast Oat Mix
  • 1 cawan coklat cip
     

Cara-cara menyediakan:

  1. Pukul Mentega dan Gula: Pukul mentega dan gula perang sehingga kembang. Tambah gula castor dan telur satu persatu, pukul hingga sebati.
  2. Satukan Bahan Kering: Dalam mangkuk lain, satukan tepung gandum, baking soda, serbuk kayu manis, dan garam. Kacau hingga sebati.
  3. Campur Bahan Basah dan Kering: Masukkan campuran bahan kering ke dalam bahan basah. Tambah oat dan coklat cip, kacau hingga menjadi doh melekit.
  4. Rehatkan Doh: Simpan doh dalam peti sejuk selama 30 minit.
  5. Bakar: Panaskan oven pada suhu 170-180°C. Lapik loyang dengan kertas pembakar. Ambil scoop aiskrim dan letakkan 1 scoop doh atas loyang dengan jarak yang cukup. Bakar selama 12-15 minit atau sehingga keperangan.
  6. Siap dihidang: Keluarkan dari oven dan biarkan sejuk sebelum dihidang.
     

Untuk menonton video resipi, sila klik pautan di bawah. Bantu untuk mengembangkan saluran dengan MENYUKAI & BERKONGSI video tersebut.

https://www.instagram.com/p/C6LQhgJraf1/
 

Sokong halaman dengan mengikutinya:

https://www.instagram.com/kakakfaa/
 

Untuk membeli HEXA Fitplus Breakfast Oat Mix dari @hexafood, sila klik pautan di bawah:

https://www.ebaza.com.my/hexa-breakfast-oat-mix
 

Untuk pembelian produk HEXA dengan penghantaran PERCUMA di Singapura, sila klik pautan di bawah:

https://shopee.sg/spicemehexa.sg
 

Sertai Telegram Hexa Food untuk lebih banyak resipi:

https://t.me/hexafoodcommunity

 

提升您的餐桌风味,尝试这款软糯的燕麦曲奇! 这款曲奇饼干采用@hexafood的Fitplus早餐燕麦混合和少许HEXA肉桂粉制成,甜美与口感完美平衡,是任何场合的不可抗拒的美味佳肴。

软糯燕麦曲奇食谱

所需材料:

  • 1 杯黄油
  • 1 杯红糖
  • 1 汤匙砂糖
  • 2 个鸡蛋
  • 1 + 1/2 杯面粉
  • 1 茶匙小苏打
  • 1 茶匙HEXA肉桂粉
  • 1/2 茶匙盐
  • 1 包(300克)HEXA Fitplus早餐燕麦混合
  • 1 杯巧克力豆
     

制作方法:

  1. 搅拌黄油和糖: 将黄油和红糖搅拌至蓬松。加入砂糖和鸡蛋,一次一个,搅拌至混合均匀。
  2. 混合干性材料: 在另一个碗中,将面粉、小苏打、肉桂粉和盐混合。搅拌均匀。
  3. 结合湿性和干性材料: 将干性材料加入湿性材料中。加入燕麦和巧克力豆,搅拌至成为粘稠的面团。
  4. 冷藏面团: 将面团放入冰箱冷藏30分钟。
  5. 烘焙: 将烤箱预热至170-180°C。用烘焙纸铺好烤盘。用冰淇淋勺舀出一勺面团,放在烤盘上,保持足够的距离。烘烤12-15分钟或至金黄色。
  6. 准备享用: 从烤箱中取出,冷却后即可享用。
     

观看视频食谱,请点击以下链接。请通过点赞和分享视频来支持频道的增长:

https://www.instagram.com/p/C6LQhgJraf1/
 

请关注以下链接来支持我们的页面:

https://www.instagram.com/kakakfaa/
 

购买来自@hexafood的Fitplus早餐燕麦混合,请点击以下链接:

https://www.ebaza.com.my/hexa-breakfast-oat-mix
 

新加坡顾客可以通过以下链接购买HEXA产品并享受免费运输:

https://shopee.sg/spicemehexa.sg
 

加入HEXA食谱电报群以获取更多食谱:

https://t.me/hexafoodcommunity