Elevate your meals with these soft and chewy oat cookies! Made with @hexafood's Fitplus Breakfast Oat Mix and a dash of HEXA Cinnamon Powder, these cookies offer the perfect balance of sweetness and texture, making them an irresistible treat for any occasion.
Resipi Soft & Chewy Oat Cookies
Bahan-bahan:
- 1 cawan mentega
- 1 cawan gula perang
- 1 sudu besar gula castor
- 2 biji telur
- 1 + 1/2 cawan tepung gandum
- 1 sudu kecil baking soda
- 1 sudu kecil Serbuk Kayu Manis HEXA
- 1/2 sudu kecil garam
- 1 paket (300g) HEXA Fitplus Breakfast Oat Mix
- 1 cawan coklat cip
Cara-cara menyediakan:
- Pukul Mentega dan Gula: Pukul mentega dan gula perang sehingga kembang. Tambah gula castor dan telur satu persatu, pukul hingga sebati.
- Satukan Bahan Kering: Dalam mangkuk lain, satukan tepung gandum, baking soda, serbuk kayu manis, dan garam. Kacau hingga sebati.
- Campur Bahan Basah dan Kering: Masukkan campuran bahan kering ke dalam bahan basah. Tambah oat dan coklat cip, kacau hingga menjadi doh melekit.
- Rehatkan Doh: Simpan doh dalam peti sejuk selama 30 minit.
- Bakar: Panaskan oven pada suhu 170-180°C. Lapik loyang dengan kertas pembakar. Ambil scoop aiskrim dan letakkan 1 scoop doh atas loyang dengan jarak yang cukup. Bakar selama 12-15 minit atau sehingga keperangan.
- Siap dihidang: Keluarkan dari oven dan biarkan sejuk sebelum dihidang.
Untuk menonton video resipi, sila klik pautan di bawah. Bantu untuk mengembangkan saluran dengan MENYUKAI & BERKONGSI video tersebut.
https://www.instagram.com/p/C6LQhgJraf1/
Sokong halaman dengan mengikutinya:
https://www.instagram.com/kakakfaa/
Untuk membeli HEXA Fitplus Breakfast Oat Mix dari @hexafood, sila klik pautan di bawah:
https://www.ebaza.com.my/hexa-breakfast-oat-mix
Untuk pembelian produk HEXA dengan penghantaran PERCUMA di Singapura, sila klik pautan di bawah:
https://shopee.sg/spicemehexa.sg
Sertai Telegram Hexa Food untuk lebih banyak resipi:
https://t.me/hexafoodcommunity
提升您的餐桌风味,尝试这款软糯的燕麦曲奇! 这款曲奇饼干采用@hexafood的Fitplus早餐燕麦混合和少许HEXA肉桂粉制成,甜美与口感完美平衡,是任何场合的不可抗拒的美味佳肴。
软糯燕麦曲奇食谱
所需材料:
- 1 杯黄油
- 1 杯红糖
- 1 汤匙砂糖
- 2 个鸡蛋
- 1 + 1/2 杯面粉
- 1 茶匙小苏打
- 1 茶匙HEXA肉桂粉
- 1/2 茶匙盐
- 1 包(300克)HEXA Fitplus早餐燕麦混合
- 1 杯巧克力豆
制作方法:
- 搅拌黄油和糖: 将黄油和红糖搅拌至蓬松。加入砂糖和鸡蛋,一次一个,搅拌至混合均匀。
- 混合干性材料: 在另一个碗中,将面粉、小苏打、肉桂粉和盐混合。搅拌均匀。
- 结合湿性和干性材料: 将干性材料加入湿性材料中。加入燕麦和巧克力豆,搅拌至成为粘稠的面团。
- 冷藏面团: 将面团放入冰箱冷藏30分钟。
- 烘焙: 将烤箱预热至170-180°C。用烘焙纸铺好烤盘。用冰淇淋勺舀出一勺面团,放在烤盘上,保持足够的距离。烘烤12-15分钟或至金黄色。
- 准备享用: 从烤箱中取出,冷却后即可享用。
观看视频食谱,请点击以下链接。请通过点赞和分享视频来支持频道的增长:
https://www.instagram.com/p/C6LQhgJraf1/
请关注以下链接来支持我们的页面:
https://www.instagram.com/kakakfaa/
购买来自@hexafood的Fitplus早餐燕麦混合,请点击以下链接:
https://www.ebaza.com.my/hexa-breakfast-oat-mix
新加坡顾客可以通过以下链接购买HEXA产品并享受免费运输:
https://shopee.sg/spicemehexa.sg
加入HEXA食谱电报群以获取更多食谱:
https://t.me/hexafoodcommunity